Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Malta: eiland vol historie, cultuur en avontuur


Door Redactie DLM | Datum woensdag 8 februari 2023

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie vol historie, cultuur en avontuur, dan is Malta de perfecte bestemming. Het eiland, gelegen in de Middellandse Zee, biedt een unieke mix van traditionele stadjes, prachtige stranden en adembenemende natuur. Maar wat zijn nou precies de dingen die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op Malta?


Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash

 

- advertentie -



Het klimaat van Malta is een groot pluspunt voor bezoekers. Het eiland heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden Celsius, wat het een perfecte bestemming maakt voor zonaanbidders.

 

Bovendien is het weer in Malta het hele jaar door zeer aangenaam, wat betekent dat je het eiland kunt bezoeken wanneer je maar wilt. Of je nu houdt van het luieren op het strand of van het verkennen van de steden en dorpen, het klimaat van Malta zal je niet teleurstellen.


Historie, cultuur en prachtige stranden


Een bezoek aan Valletta, de hoofdstad van Malta, is een must. Valletta is een stad vol historie en cultuur, en je kunt het verleden bijna letterlijk aanraken door de oude muren en monumenten. Bij het fort St. Elmo kun je bijvoorbeeld zien hoe soldaten zich vroeger beschermden tegen aanvallen.

 

Het Palazzo Parisio is een prachtig paleis waar je een kijkje kunt nemen in de rijke geschiedenis van de stad. En als je het nog niet druk genoeg hebt, kun je door de smalle straatjes wandelen en de mooie architectuur en kerken bewonderen.

 

Maar Malta is niet alleen geschikt voor cultuurliefhebbers. Het eiland heeft ook veel prachtige stranden, zoals Golden Bay en Ghajn Tuffieha Bay. Hier kun je ontspannen in de zon, genieten van het zand en het heldere water en misschien zelfs een duik nemen.

 

Maar als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je zeker de Blauwe Grot bezoeken. Deze grot is een echt natuurverschijnsel, en door een boottocht te maken kun je genieten van het prachtige blauwe licht dat de grot verlicht.


Een eiland vol met verrassingen en activiteiten


Malta is ook een eiland vol verrassingen. Mdina, bijvoorbeeld, staat bekend als de "stille stad" van Malta. Dit is een oude stad waar je kunt verdwalen in de smalle straatjes, mooie tuinen en historische gebouwen.

 

En als je meer wilt weten over de oude beschavingen op Malta, dan moet je zeker de tempels van Hagar Qim bezoeken. Deze tempels zijn een van de oudste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden op het eiland.

 

Natuurlijk kun je tijdens je verblijf op Malta ook genieten van de lokale keuken. Proef bijvoorbeeld de pastizzi en timpana en ontdek de verschillende wijnen en bieren die Malta te bieden heeft.

 

Ga in de avond op stap in een van de vele bars en clubs en ontdek de nachtelijke sfeer van Malta. Of ga op zoek naar lokale evenementen, zoals concerten en festivals, en maak kennis met de Maltese cultuur op een andere manier.

 

Een andere ongewone activiteit die je kunt ondernemen op Malta is paardrijden. Je kunt een rit maken langs de kustlijn en genieten van het uitzicht op zee terwijl je het eiland op een andere manier verkent.

 

Of je kunt gaan duiken en ontdekken wat er onderwater verborgen is. Malta is namelijk beroemd om haar prachtige onderwaterwereld, waar je allerlei soorten vissen en zeedieren kunt zien.

 

In samenvatting, als je op zoek bent naar een vakantie die vol zit met verrassende activiteiten, prachtige bezienswaardigheden en unieke culturele ervaringen, dan is Malta de perfecte bestemming voor jou. Of je nu houdt van cultuur, natuur, feesten of avontuur, op Malta is er voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je reis en ontdek alles wat Malta te bieden heeft!



Laatste blogartikels: