Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Getest: 7 Redenen waarom je Wales niet links mag laten liggenDoor Dempsey | Datum vrijdag 16 februari 2024

Engeland en Schotland zijn twee bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk die vaak door reizigers worden bezocht. Of het nu gaat om de prachtige Cotswolds in het Engelse platteland of de Schotse Highlands. Het kleine landje Wales daarentegen wordt vaak overgeslagen. Al is dat onterecht. Onze huisblogger Dempsey trok naar Wales en deelt je met veel plezier deze 7 tips.

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Dempsey 

- advertentie -1.    Het heeft het dorp met de tweede langste naam ter wereld


Het zal eventjes duren vooraleer je dit in je gps hebt ingegeven, maar wanneer je Wales bezoekt mag je zeker niet vergeten even halt te houden in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Het kleine dorp in het noorden van Wales is een trekpleister voor toeristen die een foto willen nemen bij het station en hun paspoort willen afstempelen.


2.    Snowdonia


Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt qua natuur in Wales. Het Snowdonia National Park staat garant voor prachtige berglandschappen. Het heeft ook de hoogste berg van Wales binnen zijn grenzen. Snowdon is een vaak gezet doel door wandelaars die de Three Peaks Challenge willen voltooien. Gelukkig is er voor mensen die de meer dan 1000 meter hoge beklimmingen niet zien zitten ook een treintje naar boven. Dorp in Wales met de 2de langste naam ter wereld

3.    Coasteering


Mag het iets avontuurlijker zijn dan Snowdon beklimmen? Dan trek je beter richting de Pembrokeshire kustlijn waar een van de meest avontuurlijke activiteiten werd geboren: coasteering. Tijdens een sessie coasteering verplaats je je van punt A naar punt B langs de ruige kliffen van de kust. Niet alleen betekent dit heel wat klauterwerk, maar moet je ook klifspringen en zwemmen in de wilde zee.


4.    Mythes en legendes


Het hart van de Welshe cultuur is terug te vinden in heel wat mythes en legendes. Wat heel wat mensen echter niet weten is dat heel wat van deze legendes de basis zijn van wereldberoemde verhalen en personages zoals Lord of the Rings en Merlijn. Coasteering Wales

5.    De kustlijn


Wales heeft een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen vind je er heel wat verborgen stranden die je helemaal voor jezelf hebt, maar in het noorden zijn de uitzichten op de ruige kliffen die het groene landschap van de blauwe oceaan scheiden erg imposant. Met wat geluk zie je zelfs een zeehond, dolfijn of papegaaiduiker opduiken.


6.    De kastelen


Wales telt maar liefst meer dan 600 kastelen. Heel wat van deze burchten zijn echter ruines geworden die nog doen terug denken aan de Middeleeuwen, maar een honderdtal zijn nog steeds in volle glorie te bewonderen. In het zuiden zijn Cardiff Castle en Caerphilly Castle twee kastelen die de moeite lonen om te bezoeken. Conwy Castle in het noorden is dan weer een van de meest bezochte kastelen van het land.


7.    Spring op een ondergrondse trampoline


Op zoek naar een ervaring die uniek is ter wereld? In Blaenau Ffestiniog kun je met Bounce Below een uur lang trampolinespringen. Niet zo speciaal zou je denken, ware het niet dat deze trampolines hangen in een ondergrondse mijn. Zo kun je springen, glijden en klimmen in een immense grot.

 


Kastelen spotten in Wales

laatste blogartikels: