Zoeken
Delaatsteminuut Logo

heerlijk koken op vakantie

Door Redactie DLM | Datum maandag 24 januari 2022

De zomervakantie, vind jij het ook de leukste periode van het jaar? Wedden dat je tijdens deze donkere wintermaanden reikhalzend uitkijkt naar je tripje naar het zonnige zuiden? Wie een stacaravan of huisje huurt, kan aan het zwembad luieren, veel boeken lezen en heerlijke frisse slaatjes maken. Op vakantie is het fijn om in de plaatselijke cultuur te duiken en de lokale gastronomie te proeven. Wij geven je enkele ideetjes om heerlijk te koken op vakantie, aangepast aan je bestemming.

Tekst: Redactie DLM | Foto's: Unsplash

- advertentie -


Spanje


Wie aan Spanje denkt, denkt meteen aan tapas. De meeste geliefde tapas zijn wellicht tortilla, patatas bravas, jamón ibérica en croquetas. Je kan van deze gerechten op restaurant genieten, maar waarom probeer je ze niet eens zelf te maken? Met de juiste kookaccessoires zoals een snijplank en een knoflookpers tover je in een mum van tijd een heerlijke pan con tomate op tafel. Je neemt wat stokbrood, wrijft er geperste knoflook, tomaten, olijfolie en zout over en na 10 minuutjes in de oven kan je er al van smullen.


Italië


Italië kent een ontzettend rijke keuken: pizza, pasta, noem maar op. Er is zoveel lekkers in deze cultuur en veel gerechten zijn ook poepsimpel om klaar te maken. Wat dacht je ervan om een typisch Italiaans dessert op tafel te toveren? Tiramisu, wat anders! Met behulp van keukenapparaten als een weegschaal en een handmixer om alle ingrediënten te mengen is dit dessert zo gemaakt. Je hebt ook niet veel ingrediënten nodig: mascarpone, suiker, eieren, langer vingers die je in koffie dopt en een vleugje amaretto. Wedden dat andere vakantiegangers met plezier van jouw heerlijke tiramisu komen proeven?


Frankrijk


Een authentiek Frans gerecht met veel groentjes, dat moet wel ratatouille zijn. Veel groenten en kruiden naar keuze, dat is alles wat je nodig hebt voor dit groentestoofpotje. Aubergine, courgette, paprika en ui worden meestal gebruikt in dit gerecht. Je serveert deze ratatouille met aardappelpuree, pasta of brood. Liefhebbers kunnen er ook een stukje vlees bij eten zoals een varkenshaasje of varkensreepjes. Een ratatouille is klaar in een half uurtje, wat het een ideaal vakantiegerecht maakt. Zin in een snelle lunch? Dan is een Quiche Lorraine met prei en spekjes een goed idee.


Duitsland


Schnitzel met frietjes, het is wellicht het populairste Duitse gerecht. Zo’n gepaneerde schnitzel kan je gerust zelf proberen maken als je in Duitsland bent. Trek naar de supermarkt en koop er een kalfsschnitzel, ook gekend als Weense schnitzel. In de winkel vind je zakjes met een mix van paneermeel voor als het écht snel moet gaan, maar je kan ook zelf schnitzels paneren. Daarvoor bestrooi je het vlees met peper, zout en bloem. Vervolgens dop je het vlees in eigeel (gemengd met melk) en door paneermeel of panko. Bakken maar en klaar is kees. Guten Appetit!

 


Lees ook deze blogartikels: