Dubrovnik - Kroatië

Dubrovnik 

Dubrovnik, voor sommigen gewoonlijk beter bekend als King's Landing (lol ), is een oud verstevigd kuststadje dat je absoluut moet zien. De stad is gewoon zo perfect. Loop door de middeleeuwse steegjes, proef het eten en verken de lange geschiedenis van de stad. En vergeet niet om de kabelbaan naar de berg achter Dubrovnik te nemen en geniet van het fantastische uitzicht over de hele baai. 

Rovinj 

Als het concept van een pittoresk mediterraan havenstadje een naam zou hebben, dan weet ik zeker dat het Rovinj (foto bovenaan) zou heten. Ik ben er vele malen geweest en vond het leuk om alle kleine restaurants, konoba's en cafés te verkennen. Het is een rustig dorp, maar vooral heerlijk in de avond, vlak voor zonsondergang. Zet het zeker op je lijst met dingen om te doen in Kroatië. 

Plitvice National Park 

Het vasteland van Kroatië heeft eigenlijk veel te bieden, hoewel het minder populair is bij toeristen. Een plek die je niet mag missen, is het Plitvice Lakes National Park. Het is eigenlijk een groot natuurlijk waterpark met kristalhelder water en een overvloed aan watervallen. Helaas kun je niet zwemmen in de vele kleine meren en poelen van het UNESCO-werelderfgoed - je mag alleen foto's nemen. Als je in de omgeving verblijft, kun je wildwaterkajakken in de nabijgelegen rivieren van het nationale park. 

Brac 

Kroatië heeft geen (natuurlijke) zandstranden. Op veel plaatsen heb je een zeer rotsachtige branding en soms kiezels. Maar dat betekent niet dat de stranden het bezoeken niet waard zijn. Integendeel zelfs. Plaatsen zoals Brac zullen je heel snel overtuigen van de pure schoonheid van de Kroatische kust. Zlatni Rat is waarschijnlijk het beroemdste strand.
Plitvice National Park , Kroatië
Split, Kroatië

Korčula 

Je bent niet in Kroatië geweest als je niet minstens een van de vele prachtige eilanden hebt bezocht. Korčula is nog steeds een geheime tip want het is niet zo druk als sommige andere eilanden en heeft een authentieke charme die moeilijk te bevatten is. Korčula is alleen bereikbaar per veerboot.

Split 

Split, aan de Dalmatische kust van Kroatië, voelt aan als een stad die tijd vergeten is. Het oude centrum is als niets dat je eerder hebt gezien, met een hele wijk in beslag genomen door een uitgestrekt Romeins paleis, nog steeds dominant na 1700 jaar. Door de eeuwen heen is deze architectuur intact gebleven en vervolgens opgenomen in nieuwere gebouwen, zoals de kathedraal van St. Duje, waarvan het hart een 4e-eeuws mausoleum is.
LAATSTE ARTIKELS:

Vakantietip: Huur een vakantiehuis
ItalyLover 21-feb.-2020
Goedkoop op reis dankzij Vakantieveilingen
Lisa 9-feb.-2020
Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates