Zoeken
Delaatsteminuut Logo

De beste tips voor een trip naar Ijsland.


Door Dempsey | Datum maandag 7 november 2022

IJsland is een boeiende bestemming voor elke reiziger en het land van ijs en vuur bezoeken staat dan ook op iedere bucketlist. Vulkanen, gletsjers, de wind en de zee komen samen en creëren een landschap dat je nergens anders op aarde aantreft. Of je nu komt voor de middernachtzon of op zoek bent naar het noorderlicht in de winter, je zult zeker een show zien. Als je je bezoek wilt plannen, zijn hier een paar tips voor je eerste reis naar IJsland.

Tekst: Blogger Dempsey | Foto's : Unsplash / Pixabay


- advertentie -



Verken IJsland ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat


Je kunt verwachten dat sommige van de populairste attracties van IJsland een beetje druk zijn tijdens de lange zomerdagen van het hoogseizoen. Maar als je inderdaad halverwege de zomer bezoekt, zal je het voordeel hebben van de niet aflatende middernachtzon die ervoor zorgt dat je lange dagen hebt.


Door te profiteren van de eindeloze dagen door 's morgens vroeg of ‘s avonds laat te reizen, kun je de drukte vermijden en een persoonlijk, magisch moment van tijdloosheid ervaren in de amberkleurige omarming van de natuur.


Ga kamperen


Ik ken geen betere manier om een zomernacht in IJsland door te brengen dan in een tent. Kamperen is een de beste manier om je noodzakelijke contact met de natuur te verkrijgen en te onderhouden, en niets komt dicht in de buurt van de ervaring dan in je slaapzak liggen na een lange dag reizen terwijl je in slaap valt door het allesomvattende avondlied van de natuur.


En aangezien de meeste IJslandse steden en dorpen hun eigen camping hebben, is er altijd wel een plek waar je je tent kunt opzetten, waar je je ook bevindt. 


Kook je eigen potje


Hoewel IJsland nu beschikt over een groot aantal goede restaurants die zeker een bezoek waard zijn, is uit eten een van de meest dure activiteiten die je in IJsland kunt ondernemen, en het is relatief eenvoudig om je hele reisbudget alleen op te gebruiken aan eten en wijn door de restaurants te bezoeken. Je eigen potje koken op een camping of door de keuken van een hostel te gebruiken spaart je heel wat geld uit. 


Baden in een natuurlijke warmwaterbron


Openlucht openbaar baden in warme zwembaden is een diepgewortelde IJslandse traditie, die dateert uit de Vikingtijd van de oorspronkelijke nederzetting. In IJsland is openbaar baden veel meer dan alleen een bezigheidactiviteit; IJslandse zwembaden en openbare baden zijn buurthuizen waar mensen van alle leeftijden en beroepen bij elkaar komen om vrienden te maken of te ontspannen na een zware dag werken.


Wees ervan bewust dat je veel zal rijden 


Tenzij je minstens een week of langer hebt, kun je het beste een auto huren en een regio van het land kiezen om te bezoeken. Zelfs dan zal je veel rijden. Het ziet er misschien niet zo groot uit op de kaart, maar met smalle, kronkelige snelwegen duurt het lang om van plek naar plek te reizen. Als je de hele ringweg wilt rijden, zorg dan dat je minstens 10 dagen in IJsland doorbrengt.


Breng een hervulbare waterfles mee


IJsland heeft enkele van de puurste waterbronnen ter wereld. Iedereen drinkt het water uit de kraan en dat kan jij dus ook. In plaats van je geld aan water te verspillen, kun je gewoon een waterfles meenemen en deze tijdens je reis opnieuw vullen. Het is goed voor je budget en goed voor het milieu.




laatste blogartikels: