La Flauta II 

Ok, stel. Je bent wat later met boeken. Dus heb je geen betaalbaar hotel meer in het centrum kunnen vinden, dichtbij de Ramblas. ‘Verdulleme!’, denk je dan. Máár, geen stress! Adem in, adem uit. Sowieso is alles met de metro alsnog in de buurt genoeg. Maar wil je het risico niet lopen om ’s nachts door lugubere personen lastig te worden gevallen, zijn er ook tal van uitmuntende eetplekken buiten het centrum. Zoals Flauta II. Je hebt ook Flauta I, maar daar ben ik niet geweest, dus blijf ik neutraal. Maar gezien het feit dat er twee van zijn, zegt genoeg over het succesformule van het restaurant. 

Reserveren is aan te raden, tenzij je op niet-Spaanse tijdstippen al wil gaan eten (wie heeft er nou al honger om 1900?). Je kunt achterdoor aan een tafeltje zitten, maar als je maar met 2-3 personen bent ga je gewoon lekker aan de bar zitten en vraag je naar de tapas. Naast de bekende gerechtjes heb je ook een aantal tapas van Andalusische origine, die zeker het proberen waard zijn. Probeer bijvoorbeeld eens berenjenas con miel y queso de cabra (gefrituurde aubergineschijfjes met geitenkaas en honing overgoten). Ook zul je hier een van de lekkerste patatas bravas proeven. Dranktip? Lekker zomerse frisse drankjes als una clara (bier) of tinto de verano (wijn). 

Adres: La Flauta II | Carrer de Balmes, 164 Barcelona | Reserveren: +34 934 15 51 86 
gefrituurde aubergineschijfjes met geitenkaas en honing overgoten
Tapas restaurant La Clara in Barcelona

La Clara 

Op de Catalaanse TV werd dit jaar een kookwedstrijd gehouden tussen verschillende restaurants uit de regio. Wie kwam daar als winnaar uit de bus? Juist, La Clara. Wat betaal je voor een bezoekje aan de culinaire kampioen? Niets meer dan normaal. Dus gaan! 

Naast klassieke Spaanse tapas bieden ze hier ook weergaloos lekkere Catalaanse gerechtjes

Probeer vooral de Calçots: gepaneerde bosuien met een Romesco sausje. Je kunt ook gezellig een tafeltje in de kelder reserveren waar ook talloze uitstekende wijnen bewaard worden. Een absolute must voor de liefhebber van de Spaanse én Catalaanse keuken als van een goede fles wijn. 

Adres: La Clara, Gran Via de les Corts Catalanes, 442, Barcelona | Reserveren: +34 932 89 34 60

Bar Muy Buenas 

Een andere finalist van datzelfde TV-programma is Bar Muy Buenas. En, voor diegene die toch al de hele dag op de Ramblas of bij de haven slenteren, hij ligt in een zijstraatje van de Ramblas. Het is een relatief onopvallend tentje in de beroemde wijk El Raval. 

Het is ook niet zo heel groot dus je moet geluk hebben wil je een tafeltje krijgen. Of je reserveert gewoon. Er hangt een lekker authentieke jaren ’20-sfeer met een heerlijk unieke inrichting. Daarnaast, en niet onbelangrijk, kun je er fantastisch eten. 

Let wel: de kaart is puur Catalaans, dus je moet wel bereid zijn om bepaalde ingrediënten of combinaties te proeven die je niet meteen gewend bent. Vergeet niet om een lekkere Catalaanse wijn erbij te pakken! 

Adres: Bar Muy Buenas Carrer del Carme, 63 | Reserveren: +34 938 07 28 57

Tekst: Blogger Richard | Foto's : Richard / Pixabay 
Bar muy Buenas Barcelona
Zoek de goedkoopste vliegtickets bij Cheaptickets.be!
MEER ARTIKELS VAN RICHARD : 

Oogverblindend Granada
Richard 30-sep.-2018
Bourgondisch Venlo
Richard 14-aug.-2018
3 Beste Tapas Restaurants in Barcelona
Richard 2-jun.-2018
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates