Zoeken
Delaatsteminuut Logo
citytrip venlo
bourgondisch genieten


Door Richard | Datum donderdag 4 juli 2030

Ongekend Venlo: bourgondisch genieten


Het is weer eens zover, je gaat via het altijd mooie Nederland op weg naar een citytrip in Duitsland of Noord-Oostelijk gelegen Europa. Terwijl je comfortabel achter het stuur zit en je voet gewend is aan het gaspedaal begint je wederhelft en/of kinderen te lamenteren: “Ik moet pissen!” Zuchtend rol je met de ogen, maar kan de smekende puppyogen van je geliefde niet weerstaan. Je kijkt op de klok. Eigenlijk is het wel zo’n beetje etenstijd. Máár, zo beredeneer je, om niet te veel tijd te verliezen, heb je geen zin om een uur naar het centrum te slenteren voor een hapje en een drankje (geen alcohol voor jou, lieve bestuurder!). Toch maar een wegrestaurant? Je kijkt op je navigatie maar ziet niet iets in de buurt. McDonalds? Burger King? De in omvang toenemende vleespens van je medepassagier zegt van nee. Je kijkt op de borden en ziet daar staan: Venlo. Wat is er nou in hemelsnaam in Venlo te doen? Je kent het niet eens. Nee. Tot nu. 

Ideale ligging 

Naast dat het aan de Duitse grens ligt en met Maastricht en Eindhoven op minder dan één uurtje rijden, bevindt het centrum van Venlo zich op minder dan 10 minuten van de Nederlandse of Duitse snelweg. Je bent dus niet veel tijd kwijt om naar het bourgondische hart van deze Noord-Limburgse stad te geraken en parkeergelegenheid genoeg. Ok. Je bent er dus makkelijk en snel. Je stapt uit je bolide en stapt het centrum in. Maar waar nu heen? 

Maasboulevard 

Er is sedert een aantal jaren een bijna mediterrane boulevard ontstaan langs de rivier de Maas met leuke culinair verantwoorde tentjes waar het goede leven hoog in het vaandel staat. Geniet van speciaal bier (ook Belgisch, ja ja!) of een cocktail op de comfortabele langs de haven gelegen loungebanken. 

Eddy’s Sushi 


Ga je een straat verder, kom je uit bij de Oude Markt waar je hemelse sushi kan proeven bij Motown. Het kan zijn dat je door populariteit en dus drukte even moet wachten op je bestelling, maar het is het méér dan waard. Alle sushi wordt vers na je bestelling gemaakt, dus er is absoluut geen sprake van een industriële plakkerige nepsushi die al 4 uur in de vitrine staat. Naast de traditionele rolls kun je ook rekenen op fushionsushi voor diegene die niet experimenteel zijn met beestjes uit de zee. Persoonlijke aanraders? De Salmon Tartar, Crispy Dragon, Angry Salmon of Tuna of de Chicken Cashew.  

Bij de Buren


Geen fan van sushi? Dat mag. Denk ik. Desalniettemin biedt Venlo genoeg culinaire alternatieve van minstens dezelfde kwaliteit. Bezoek dan Bij de Buren, voor een voortreffelijke lunchkaart of een topassortiment aan tapas. Leuk detail: het pand is gekoppeld aan Sounds, een van de grootste muziekwinkels van de Benelux (vooral voor de liefhebbers van oldskool LP’s), dus de menukaarten zijn verstopt in oude albumhoezen. 

de Klep


Naast Bij de Buren ligt cafeetje de Klep, waar je zowel binnen als buiten in een bijna Zuid-Europese setting kan genieten van de lekkerste speciaalbieren en bourgondische hapjes. 
 Oh ja. We hadden het over heel even een hapje tussendoor en snel weer weg. Dat gaat niet meer lukken. Ondertussen ben je al verliefd geraakt op Venlo, dus heb je je vakantie geannuleerd of uitgesteld: je blijft nog even in Venlo. Check meteen even of er wat leuks te zien is in theater de Maaspoort, filmhuis De Nieuwe Scène, bioscoop CityCinema of bij het poppodium Grenswerk. Dan ga je morgen maar weer verder met je reis...
Tekst : Blogger Richard | Foto's : Richard / Pixabay / Café De KLep

NUTTIGE LINKS: 

Overnachten in Venlo 
VakantieBlog Startpagina
LAATSTE ARTIKELS VAN RICHARD :