Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Alles over reisverzekeringen!Door Redactie DLM | Datum maandag 10 juni 2024

Of je nu een avontuurlijke wereldreiziger bent of af en toe op vakantie gaat, er kan veel gebeuren onderweg. Een reisverzekering kan je hierbij beschermen tegen deze onverwachte gebeurtenissen. We gaan je vertellen wat voor soort reisverzekeringen er zijn en hoe je de beste reisverzekering voor je kiest.  Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash

- advertentie -Wat is een reisverzekering?


Een reisverzekering biedt financiële bescherming tegen verschillende onvoorziene gebeurtenissen die tijdens je reis kunnen optreden. Je moet hierbij denken aan het verliezen van je bagage en vertragingen tot een reis moeten annuleren en medische noodgevallen. Het doel van een reisverzekering is om je rust te geven mocht er iets gebeuren en ervoor te zorgen dat je niet met hoge kosten komt te staan mocht er iets mis gaan. Zonder verzekering kunnen deze punten een grote financiële last worden. Ook is het natuurlijk erg fijn om te weten dat wanneer er iets mis gaat in het buitenland, je zeker weet dat je hulp en ondersteuning krijgt tot het opgelost is. 


Soorten reisverzekeringen


Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je hem volledig afstemmen op je eigen behoefte en het soort reis dat je gaat maken. Zo heb je een kortlopende reisverzekering die ideaal is voor eenmalige reizen. Deze verzekering biedt dekking voor de duur van je reis en is geschikt als je slechts af en toe op vakantie gaat. Je sluit de verzekering af voor de exacte periode dat je gaat reizen.  Als je wat vaker reist, kan een doorlopende reisverzekering een betere keuze zijn. Deze verzekering biedt dekking voor alle reizen die je maakt en je hoeft niet iedere keer een losse reisverzekering af te sluiten. Dit is handig en kan op de lange termijn kosten besparen als je meerdere keren per jaar reist. Een doorlopende reisverzekering valt dat lager uit. Daarnaast heb je nog losse aanvullende verzekeringen voor als je bijvoorbeeld gaat wintersporten.


Wat dekt een reisverzekering?


Het kan per reisverzekering verschillen wat er gedekt wordt door de verzekering. De meeste verzekeringen bieden een standaard dekking voor medische kosten, verlies of diefstal, vertraging, annulering of onderbreking en ook aansprakelijkheid. Wat er precies wordt gedekt staat allemaal duidelijk omschreven in de voorwaarden van de reisverzekering. Vaak worden bepaalde dingen, zoals schade door extreme sporten of dure apparatuur, niet geheel gedekt door je reisverzekering. Hier zal je een extra aanvullende verzekering voor af moeten sluiten. Dit omdat de kosten hiervan een stuk hoger uit kunnen vallen mocht er iets gebeuren.


Hoe kies je de juiste reisverzekering?


Als je een reisverzekering gaat kiezen, moet je hem zo kiezen en samenstellen dat hij het beste bij jou als persoon en je reis aansluit. Houdt hierbij rekening met de dekking die de verzekering biedt. Overweeg de specifieke risico’s en kijk of de dekking relevant is. Vergelijk ook de verschillende kosten en de duur van dekking. Lees voor het afsluiten alle polisvoorwaarden goed door, om te begrijpen wat er wel en niet gedekt is en wat de uitzonderingen zijn.
laatste blogartikels: