Zoeken
Delaatsteminuut Logo

abu dhabi



Door Christophe | Datum vrijdag 4 mei 2018


Een korte trip naar de zon, dat was het plan. En op slechts zes uur vliegen van België liggen de Verenigde Arabische Emiraten, een zonzekere bestemming. Een van de Emiraten is Abu Dhabi, een schatrijke oliestaat die al enkele jaren zwaar inzet op toerisme. Naast mooi weer vind je er dan ook enkele niet te missen attracties. En elk jaar blijven er bijkomen. Wij zetten enkele bezienswaardigheden op een rij die je niet mag missen.

Tekst: Blogger Christophe | Foto's : Christophe / Pixabay / Unsplash
- advertentie -


Yas Island 


Dit kunstmatige eiland is een toeristische hotspot. Het verwierf internationale bekendheid dankzij het hypermoderne formule 1 circuit. Je kan ’s avonds trouwens met de fiets een ritje maken over het circuit. Maar je kan de racewagens ook bewonderen vanuit de jachthaven of het vijf sterren hotel dat over het circuit is heen gebouwd. 

Verblijven op Yas Island kan in één van de luxe hotels. Het voordeel aan een vakantie in Abu Dhabi is dat deze hotels best betaalbaar zijn en er vaak last minute koopjes te vinden zijn. Wij verbleven in het Radisson Blu hotel. Een uitstekend 4 sterren hotel langs de golfbaan van Yas Island. 

En ben je het hotel zwembad even beu? 
Naast het hotel ligt een van de mooiste waterparken ter wereld. In Yas Waterworld duik je onder in de wereld van de Arabische parelduikers.

Ferrari World


Liefhebbers van formule 1 en van auto’s moeten zeker eens binnen springen in het imposante glazen gebouw van Ferrari World. Dit pretpark staat volledige in het teken van Ferrari. 

Natuurlijk vind je er je favoriete Ferrari merchandise terug, maar ook een heus museum met enkele iconische modellen. Wil je wat meer actie? Ga dan zelf een race aan in een go-kart of een Ferrari simulator. 

En voor de echte waaghalzen staan er 3 waanzinnige coasters op je te wachten. Formula Rossa is onze favoriet. Met zijn topsnelheid van 240 kilometer per uur is hij de snelste coaster ter wereld. Bij de lancering ervaar je wat het is om in een formule 1 wagen te zitten. 

Ferrari world Abu Dhabi

Yas Beach 


Yas Island is een kunstmatig eiland met een aangelegd strand. De Yas Beachclub is gratis toegankelijk voor ons als hotelgast. Het hotelbusje zet je er vlak voor de deur af. 
Het water in de mangrove is heerlijk warm. 


Door het hoge zoutgehalte blijf je er makkelijk in drijven. Voor een zoete duik kan je terecht in het zwembad van de beach club. 
Naast watersporten, beach party’s, ligzetels en restaurants biedt de Yas Beachclub ook nog kinderanimatie en private cabana’s aan. Alles is voorhanden om een zalig dagje te relaxen.


Sjeik Zayed Moskee 


Als we een hoogtepunt moeten kiezen van onze vakantie in Abu Dhabi is dat toch wel de imposante Sjeik Zayed Moskee. Een immens bouwwerk waar architecten uit de hele wereld aan gewerkt hebben. De witte marmer is verblindend, net zoals de grootste kristalluchter ter wereld. 


De rondleidingen in de moskee zijn gratis, je moet wel deftig gekleed zijn en de vrouwen moeten het hoofd bedekken. Mis dit zeker niet, je kan trouwens ook ’s avonds de moskee bezoeken wanneer hij prachtig wordt verlicht.


moskee abu dhabi

Excursies in Abu Dhabi 


Ons verblijf van 4 dagen in Abu Dhabi was te kort om alle highlights te zien. Tijd om te shoppen in een van de luxueuze malls was er niet. Maar ook andere bezoekjes plannen we nu al voor de volgende trip. Zoals het gloednieuwe Louvre dat net geopend is. Of een dessert safari, een avontuurlijke tocht door de zandduinen met een 4x4 jeep. Ideaal om ’s avonds te genieten van de zonsondergang in de woestijn bij een Arabische maaltijd. Nadien bewonder je een indrukwekkende sterrenhemel. In de Corniche liggen hypermoderne gebouwen naast het hermitage dorp, waar je leert hoe de Emiraten leefden voor de ontdekking van aardolie. Oud en nieuw naast mekaar, het geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van Abu Dhabi. Eentje waar je als reiziger zeker van kan genieten.


laatste blogartikels: