Yas Island 

Dit kunstmatige eiland is een toeristische hotspot. Het verwierf internationale bekendheid dankzij het hypermoderne formule 1 circuit

Je kan ’s avonds trouwens met de fiets een ritje maken over het circuit. Maar je kan de racewagens ook bewonderen vanuit de jachthaven of het vijf sterren hotel dat over het circuit is heen gebouwd. 

Verblijven op Yas Island kan in één van de luxe hotels. Het voordeel aan een vakantie in Abu Dhabi is dat deze hotels best betaalbaar zijn en er vaak last minute koopjes te vinden zijn. Wij verbleven in het Radisson Blu hotel. Een uitstekend 4 sterren hotel langs de golfbaan van Yas Island. De volledige review lees je op Travelchecker.be

En ben je het hotel zwembad even beu? 
Naast het hotel ligt een van de mooiste waterparken ter wereld. In Yas Waterworld duik je onder in de wereld van de Arabische parelduikers.

Ferrari World 

Liefhebbers van formule 1 en van auto’s moeten zeker eens binnen springen in het imposante glazen gebouw van Ferrari World. Dit pretpark staat volledige in het teken van Ferrari. 

Natuurlijk vind je er je favoriete Ferrari merchandise terug, maar ook een heus museum met enkele iconische modellen. Wil je wat meer actie? Ga dan zelf een race aan in een go-kart of een Ferrari simulator

En voor de echte waaghalzen staan er 3 waanzinnige coasters op je te wachten. Formula Rossa is onze favoriet. Met zijn topsnelheid van 240 kilometer per uur is hij de snelste coaster ter wereld. Bij de lancering ervaar je wat het is om in een formule 1 wagen te zitten. 

Yas Beach 

Yas Island is een kunstmatig eiland met een aangelegd strand. De Yas Beachclub is gratis toegankelijk voor ons als hotelgast. Het hotelbusje zet je er vlak voor de deur af. 

Het water in de mangrove is heerlijk warm. Door het hoge zoutgehalte blijf je er makkelijk in drijven. Voor een zoete duik kan je terecht in het zwembad van de beach club. 

Naast watersporten, beach party’s, ligzetels en restaurants biedt de Yas Beachclub ook nog kinderanimatie en private cabana’s aan. Alles is voorhanden om een zalig dagje te relaxen.
Sjeik Zayed Moskee 
Als we een hoogtepunt moeten kiezen van onze vakantie in Abu Dhabi is dat toch wel de imposante Sjeik Zayed Moskee. Een immens bouwwerk waar architecten uit de hele wereld aan gewerkt hebben. De witte marmer is verblindend, net zoals de grootste kristalluchter ter wereld

De rondleidingen in de moskee zijn gratis, je moet wel deftig gekleed zijn en de vrouwen moeten het hoofd bedekken. Mis dit zeker niet, je kan trouwens ook ’s avonds de moskee bezoeken wanneer hij prachtig wordt verlicht.
MEER ARTIKELS VAN CHRISTOPHE : 

Abu Dhabi
Christophe 4-mei-2018
Vakantie Tenerife
Christophe 17-mrt.-2018
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates