Zoeken
Delaatsteminuut Logo
5 Tips om geld te besparen op de luchthaven


Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029

5 Tips om geld te besparen op de luchthaven 

Reizigers brengen behoorlijk wat tijd door op luchthavens. als dit ook voor jou het geval is, zal je hebben gemerkt dat deze tijd je behoorlijk wat geld kan kosten, terwijl je vakantie nog niet eens is begonnen. Hier zijn een paar luchthaven-hacks die je geld besparen.

1. Vermijd impulsieve aankopen in de tax free shops 

Wie heeft er zich nog niet aan bezondigd? Nog vlug een souvenir kopen of wat snacks in de tax free shops van de luchthaven. De producten mogen dan wel tax free zijn, toch ligt de prijs vaak een stuk hoger dan wat je buiten de luchthaven zou betalen. Wil je een tablet of nieuwe gsm kopen, dan wacht je toch beter tot je uit de luchthaven bent. 

2. Breng een plastic drinkbus mee 

De beveiliging van de luchthaven staat niet toe dat je meer dan 100 ml vloeistof meeneemt. Dit betekent dat je drankjes aan de gate moet kopen. Echter, een flesje water of frisdrank kost je al snel minstens drie euro. Daarom kun je beter op zoek gaan naar een alternatief. Zelf brengen wij altijd een plastic drinkbus mee die we vullen met het kraantjeswater in de toiletten. Het kost je niets en is even drinkbaar. 
tax free shop

3. Breng je eigen snacks mee 

Hetzelfde geldt voor eten aan de gate. Een maaltijd nuttigen tijdens het wachten op je vlucht kost je best veel geld. Vaak voor slechts een snelle hap of fast food. Er was een tijd dat ook wij vlug een burger of een stuk pizza aten omdat we een lange tussenstop hadden. Voor een stuk pizza betaal je al snel vijf euro of meer, idem voor een kleine burger en wat friet. Tegenwoordig zorgen we altijd dat we onderweg naar de luchthaven nog een supermarkt binnenspringen om wat snacks kopen of een gezonde maaltijd. Deze nemen we dan mee in de handbagage en eten we op tijdens het wachten. 

4. Neem je eigen oordoppen mee 

De meeste langeafstandsvluchten hebben tegenwoordig entertainment tijdens de vlucht. Deze vereisen echter een set oordopjes die vaak in het vliegtuig worden verkocht. Een slimme strategie toegepast door luchtvaartmaatschappijen. Het kan je op den duur wat geld besparen om je eigen setje mee te nemen. Zelfs als er geen amusement tijdens de vlucht is, kun je ze gebruiken voor je smartphone of tablet.
Fastfood op de luchthaven

5. Vraag om een ​​gratis upgrade 

Als je op reis bent ter gelegenheid van een ​​speciale gebeurtenis, zoals een huwelijksreis, kun je proberen om een gratis vlucht upgrade te verkrijgen. Sommige vluchtmaatschappijen hebben immers vaak nog heel wat eersteklasse plaatsen over die ze tegen een kleine kost weggeven. Soms kun je zelfs genieten van een gratis upgrade. Het ergste wat ze kunnen zeggen is nee. 

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : PixabayNUTTIGE LINKS : 

- vliegen vanaf Oostende
- vliegen vanaf Charleroi
- vliegen vanaf Antwerpen (Deurne)
- vliegen vanaf Brussel (Zaventem)
- actuele last minutes
ACTUELE LAST MINUTES : 
LAATSTE ARTIKELS :