Zoeken
Delaatsteminuut Logo

3 manieren om originele geboortekaartjes te maken tijdens je babymoon


Door Redactie DLM | Datum maandag 25 april 2022

Je wordt binnenkort mama of papa. Alvast proficiat! Heb je nog een laatste reisje dat je wil maken voor je baby er is? Grijp de kans om tijdens je reis unieke geboortekaartjes voor te bereiden. Of je nu heerlijk ver reist, of gewoon een ontspannen zonnige trip plant, op deze 3 manieren kom je tot een origineel resultaat.


Tekst: Redactie DLM | Foto's: Unsplash

- advertentie -



Typisch lokaal

Je wilt van de mooie plek van je reis profiteren en je door je reisbestemming laten inspireren. Informeer je naar het lokaal materiaal, de unieke soorten stenen of planten of laat je door de kleuren van de typische kruiden of kleuren inspireren. Denk aan de azuurblauwe zee, witte stranden, ongerepte natuur of authentieke stadjes. Neem zeker favoriete memorabilia mee uit je reisbestemming en misschien kan je wel een knipoog verwerken in je geboortekaartje? Typische kleuren, bloemen of zelfs een leuke quote in de lokale taal, is al een fijne manier om te verwijzen naar die heerlijke reis voor je kleintje op de wereld kwam.

Creatief en sfeervol

Wil je de specifieke sfeer van je reis in je geboortekaartjes weergeven? Begin dan met het maken van een moodboard. Hierop zijn al dan niet eigen foto’s te zien van waar je bent, het gekozen kleurenpalet, patronen die de plaats weerspiegelt en een passend lettertype. Je hebt Pinterest zelfs niet nodig om geïnspireerd te worden, kijk gewoon rondom je. Je bent tenslotte op reis! Zo kan je bij een reis naar Mexico de typische felle kleuren, de zon en misschien wat beachvibes op je moodboard zetten. Op basis van dat moodboard heb je eigenlijk al heel wat inspiratie om je geboortekaartjes te maken. Dan hoef je enkel nog op een site een passend patroon te vinden om zo makkelijk een kaartje samen te stellen.

Snel en onvergetelijk professioneel

Een zwangerschap is natuurlijk iets onvergetelijks. Wil je dit voor eeuwig vastleggen, is een zwangerschapsshoot aangewezen. Foto’s van je zwangere buik en/of broertje(s)/zusje(s) kunnen prachtig zijn om aan je kaartje toe te voegen. Maak gebruik van de setting waar je je bevindt. In de woestijn, op het strand, in een bloemenveld… Je vindt met gemak een exceptionele achtergrond. Bodypainting kan ook een originele optie zijn om je foto’s nog specialer te maken. De kleuren van de paint of van de outfit van broer(s) en/of zus(sen) kan je als je wil zelfs aanpassen aan het geslacht van je baby. Foto’s zijn zo veel persoonlijker en kan je altijd heel gemakkelijk bij geboortekaartjes voor een jongen of een meisje integreren. Ook zo heb je in een mum van tijd originele geboortekaartjes gecreëerd.



laatste blogartikels: