VOORDELIG VLIEGEN VANUIT OOSTENDE
VERTREK VANUIT OOSTENDE

Waarom Oostende een goede vertrekluchthaven is om te vertrekken 

Voor heel wat Vlamingen is de afstand naar Oostende een pak korter dan naar Brussel. En dan houden we nog geen rekening met het feit dat Brussel dagelijks met files te kampen heeft, terwijl de luchthaven van Oostende op een boogscheut van de E40 ligt. Daarnaast is de omvang van de luchthaven een pak kleiner dan die van Brussels Airport wat dan weer zorgt voor een snellere doorstroming bij de check-in en security controles. 

De kleinschaligheid is meteen ook de grootste troef van Oostende. Je kan stressvrij de hele procedure op de luchthaven doorlopen en zo meteen al in vakantiemodus vertoeven. 

BEKIJK HET AANBOD

Hoe bereik ik de luchthaven? 

De luchthaven van Oostende is erg makkelijk te bereiken, zowel met de eigen wagen als met het openbaar vervoer. Met de trein is Oostende makkelijk en snel te bereiken vanuit grootsteden als Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel en Kortrijk. Vanaf het treinstation kan je zowel met de bus als met de kusttram de luchthaven bereiken. Bussen richting de luchthaven vertrekken om de tien minuten en zijn een betere optie omdat deze stoppen voor het luchthavengebouw in tegenstelling tot de kusttram. 

Ook wie met de wagen komt, kan vlot en snel de luchthaven bereiken. Rijd via de E40 naar Oostende tot je op het Kennedy rondpunt uitkomt. Neem hier de afslag links richting Middelkerke. De luchthaven zie je vrij snel aan de linkerkant liggen. De luchthaven biedt parking aan zo’n 760 auto’s aan een erg voordelig tarief (9 euro per dag). Hiermee is het een flink stuk goedkoper dan de parkings in Machelen of Brussels Airport. 

Naar welke bestemmingen kan je vliegen vanaf Oostende? 

TUIFly is de grootste luchtvaartmaatschappij die vertrek vanaf Oostende. Dit zorgt ervoor dat voornamelijk zonnige bestemming richting Zuid-Europa en Noord-Afrika hier aan bod komen. Denk maar aan Barcelona, Malaga, Alicante, Gran Canaria of de Balearen in Spanje. Maar ook de Griekse eilanden, Portugal, Tunesië, Egypte, Bulgarije en Turkije komen regelmatig aan bod. 

Een leuk weetje is dat Oostende ieder jaar zijn aanbod aan bestemmingen uitbreidt. Zo waren er in het verleden ook tijdelijk vluchten naar Nice en Rome. Gezien de uitbreidingsplannen van Oostende luchthaven, zal dit aanbod in de toekomst enkel maar groter worden. 

BESTEMMINGEN VANUIT OOSTENDE


Mis geen enkele
Last Minute aanbieding