Hoe gaat vakantieveilingen in zijn werk? 

Heel eenvoudig. Wie een bod wil plaatsen op een van de veilingen moet enkel maar over een account beschikken. Daarna kan je naar hartenlust bieden op alle veilingen die jij wil. De hoogste bieder wint de veiling. Iedere veiling start vanaf nul en heeft een vaste deadline. In de meeste gevallen resulteert dit in een erg goedkope vakantie waarbij je enkele dagen later al heerlijk aan het strand in Egypte kunt liggen. Hou er wel rekening mee dat je bij iedere veiling een paar euro aan servicekosten bijbetaalt. Op die manier vermijd je dat je uiteindelijk meer uitgeeft dan dat de eigenlijke reis kost. Vakantieveilingen biedt reizen aan die door touroperators op de website worden geplaatst.  

Maak een gratis account

Welke vakanties tref je er aan? 

Vakantieveilingen.be heeft een erg divers aanbod wat vakanties betreft. Zo vind je er stedentrips, zonvakanties, kampeervakanties, verblijven op vakantieparken of zelfs gewoon daguitstapjes voor wie de tijd niet heeft voor een langere vakantie. De website is een succesformule bij reizigers die last minute beslissen er even tussenuit te willen. Misschien is het weer slecht of misschien heb je gewoon nood aan een break, en dan is een last minute naar de zon of een Europese stad best leuk meegenomen.   

Is een reis boeken via vakantieveilingen goedkoper? 

In de meeste gevallen: ja! Uiteraard hangt alles af van hoeveel je zelf biedt, maar wie doelgericht zoekt vindt vaak wel koopjes die tot 15% goedkoper zijn dan via de traditionele kanalen. Dit komt vooral omdat wie last minute nog snel op reis wil vaak bij een touroperator niet meer kan rekenen op een gunstige prijs. Wel is het belangrijk om wat research te doen naar hoeveel de reis normaal kost en om een maximum bedrag in gedachten te houden. Laat je niet verleiden om een veiling te winnen door steeds hoger te bieden.  

Enkele tips om in gedachten te houden 

Uiteraard komt het er nog steeds op neer dat je een veiling moet winnen, vooraleer je de vakantie weet te bemachtigen. Dat betekent dat je de hoogste bieder moet zijn wanneer de deadline verstrijkt, en tegelijk wil je ook niet te veel betalen. Maar hoe doe je dat? Al doende leert men is een belangrijk spreekwoord op vakantieveilingen. Ervaring zal uitwijzen dat de biedingen pas echt heftig worden naarmate de deadline nadert. Maar voor het zover komt, heb je al wat werk achter de rug. Ga eerst aandachtig na welke veiling je precies wil winnen. Overloop alle voorwaarden van de aanbieding en kijk goed wat inbegrepen is en wat niet. Denk maar aan transfers of ontbijt. Ga na wat de normale prijs is voor de reis en bepaal aan de hand daarvan voor jezelf een maximumbedrag dat je wil bieden. Zo voorkom je dat het uiteindelijk duurder wordt dan rechtstreeks bij de reisorganisator. En dan bieden? Nee, wacht zo lang mogelijk tot de deadline uiteindelijk bijna verstreken is. Bied enkele tientallen euro’s meer dan het huidige bedrag en de kans zit er dik in dat je met de veiling aan de haal gaat!  

Bied mee op de veilingen
vakantieveilingen
LAATSTE BLOGARTIKELS: 
Vakantietip: Huur een vakantiehuis
ItalyLover 21-feb.-2020
Goedkoop op reis dankzij Vakantieveilingen
Lisa 9-feb.-2020
Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates