Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Op vakantie in Tenerife


Door Christophe | Datum zaterdag 17 maart 2018

Tenerife, het eiland van de eeuwige lente. Je vindt er het hele jaar door een aangenaam en zonnig klimaat op slechts 4 uur vliegen van Brussel. Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden en biedt voor ieders wat wils. Ben je een zonneklopper of trek je liever het ruige vulkanische gebergte in? Een vakantie in Tenerife gaat nooit vervelen. We zetten even onze tips op een rijtje.

Tekst: Blogger Cristophe | Foto('s): Cristophe Jacobs
- advertentie -


Costa Adeje 


Ben je op zoek naar een beetje meer luxe en rust, dan biedt Costa Adeja een uitgebreid aanbod aan luxe resorts, winkels en restaurants met zicht op zee. Vooral verliefde koppeltjes en honeymooners vinden er een geschikt verblijf. 

Siam Park 


Playa de las Americas  is de grootste badplaats van Tenerife. Hou je van een gezellige drukte vind je hier zeker een hotel naar je zin. En wil je een dagje vol actie en plezier, bezoek er dan zeker Siam Park. Dit waterpark werd verkozen tot mooiste waterpark ter wereld. 

Meer dan terecht want tussen de tropische Thaise wildernis vind je de meest spectaculaire waterglijbanen. Stort jezelf in de dieperik in de Tower of Power, waar je tegen 80 km per uur doorheen een bad vol haaien glijdt. Of trotseer de metershoge vloedgolf in het grootste zwembad van Europa.

Bezoek Siam park tijdens je vakantie Tenerife

El Teide 


De populairste excursie op Tenerife is de klim naar Pico El Teide. Deze vulkaan is meteen ook de hoogste berg van Spanje. Nog leuker wordt het als je met een huurwagen zelf naar boven rijdt. Reken erop dat je geregeld moet stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten. Eenmaal boven verandert de omgeving en waan je jezelf op een andere planeet. Bij helder weer kan je het eiland Gomera zien liggen. Maar El Teide verschuilt zich ook vaak in het wolkendek. Met de kabellift stijg je boven de wolken uit en kijk je neer op de wereld. 

Puerto de la Cruz 

Aan de noordkant van het eiland vind je de stad Puerto de la Cruz. Toerisme en authenticiteit gaan hier hand in hand. Hou je van de typische Spaanse gezelligheid en van lekker eten boek dan eens een luxe hotel aan de kust. De zwarte lavastranden zijn minder geschikt om te zonnen dan in het zuiden, maar het heldere blauwe water is dan weer uiterst geschikt om te snorkelen. De kunstmatige zeezwembaden zorgen ervoor dat gezinnen toch kunnen genieten aan zee. 

Santa Cruz de Tenerife

Tijdens je vakantie in Tenerife mag een uitstapje naar de hoofdstad niet ontbreken. Santa Cruz is een stad op mensenmaat met een aangename ambiance. Bezoek ’s morgens de kleurrijke markt, flaneer langs de dijk en bewonder het indrukwekkende Auditorio de Tenerife. Namiddag kan je een duik nemen in de oceaan op het mooiste strand van Tenerife. Op het Playa de las Teresitas vind je vooral lokale bewoners. Parkeren doe je er vlak aan het strand, tussen de eetkraampjes waar men verse vis en snacks serveert. 

last minutes Tenerife:

laatste blogartikels: