Zoeken
Delaatsteminuut Logo

vakantie in eigen land

Door Redactie DLM | Datum maandag 4 januari 2100

De huidige corona crisis lijkt ervoor te zorgen dat we deze zomer geen buitenlandse reis kunnen maken. Jammer, voor wie graag exotische bestemmingen bezoekt, maar het betekent niet dat we geen vakantie kunnen hebben. Waarom niet van de situatie een voordeel maken en op vakantie gaan in eigen land? De ideale gelegenheid om het binnenland eens door een andere bril te bekijken en te kiezen voor een staycation.


de belgische kust - meer dan oostende


De vrees van iedere Belg momenteel is dat, nu we wellicht op vakantie zullen moeten gaan in eigen land, iedereen naar de Ardennen of de zee trekt. Een drukte van jewelste wordt gevreesd. Badplaatsen als Oostende, Middelkerke en Blankenberge zullen overrompeld worden, maar gelukkig zijn er nog heel wat andere plaatsen aan onze Noordzee die erg de moeite waard zijn! 


Koksijde en De Panne bijvoorbeeld zijn vaak de eerste keuze bij Franse toeristen, nu die er niet zullen geraken kan de Belg nog eens genieten van prachtige ongerepte stranden. Ook Zeebrugge profileert zich steeds meer gezien het een van de grootste stranden van België heeft. En het biedt een nieuwe kustervaring!


de vlaamse velden - onderdompelen in wo i

 

Je gelooft het misschien niet, maar ook België trekt heel wat toeristen van over de hele wereld aan. En nee, niet enkel voor steden als Brussel, Gent of Brugge. Een groot deel van onze eigen wereldgeschiedenis speelt zich immers af binnen onze landsgrenzen. De Vlaamse Velden ofwel de regio rond Ieper is een openluchtmuseum voor wie interesse heeft in de Eerste Wereldoorlog


Bezoek het Flanders Fields Museum in Ieper of woon de Last Post bij onder de Menenpoort. Verspreid over de regio vind je tal van oorlogsgraven zoals het Tyne Cot in Passendale. Voor een uitzicht over de hele streek kun je terecht in de IJzertoren in Diksmuide, waar eveneens een museum en de beroemde Dodengang te bezoeken is. 

Vakantie in eigen land aan de Belgische kust Delaatsteminuut Stempel

limburg - een stukje scandinavië in vlaanderen


We horen het maar al te vaak. België heeft geen groen en bossen meer. Toch is daar een uitzondering op. Uiteraard zijn er de Ardennen die komende zomer drukbevolkt zullen zijn, maar ook iets noordelijker in vind je nog uitgestrekte bossen die vanuit de lucht aan Scandinavië doen denken. 


De Lommelse Sahara is een van die gebieden. Beklim de dertig meter hoge uitkijktoren en je zal zien wat we bedoelen. De Wijers is dan weer een uitgestrekt natuurgebied dat wel eens het land van 1001 vijvers wordt genoemd. Limburg is ook al jarenlang de fietsstreek bij uitstek en dus ideaal voor wie een actieve vakantie dichtbij zoekt.


over de taalgrens - verborgen natuurpracht

 

Zelfs om een andere cultuur dan de Vlaamse te ervaren, hoeven we de landsgrens niet over te steken. De taalgrens kan al voldoende zijn voor een bijzondere ervaring. Hoewel België bestaat uit Vlaanderen en Wallonië, kennen we maar bitter weinig van de pracht die het zuidelijke gedeelte van het land kent. 


Zeggen plaatsen als de Viroinvallei of de meren van L´Eau d´Heure je iets? Deze tonen perfect aan dat Wallonië meer te bieden heeft dan enkel maar uitgestrekte bossen. Het Waalse gewest heeft ook tal van kastelen en abdijen waar je heerlijke bieren kunt proeven.

 

de wijers limburg

de belgische ardennen - de groene long

 

Uiteraard mogen we ook de Groene Long van België niet vergeten. De Ardennen trekt samen met de kust steeds de meeste binnenlandse toeristen aan. Ook deze zomer zullen we weer massaal de andere kant van de taalgrens herontdekken. Misschien eens tijd om verder te kijken dan de populaire Grotten van Han, Semoisvallei en dorpjes als Dinant en Durbuy? Deze regio is perfect samen te vatten in heuvels met groene bossen, rivieren en gezellige dorpjes en zijn vaak synoniem voor buitensporten, maar biedt eveneens een cultureel aanbod waarin je je kunt verdiepen in het industriële verleden van de streek.

 

Vakantie in eigen land? We kijken er alvast naar uit!


 

TEKST     Redactie DLM     |     FOTO'S     Unsplash, De Wijers





interessante links

vakantiehuizen Ardennen     |     vakantiehuizen Belgische Kust     |     Logies in Limburg     |     Hotels in Vlaanderen



- laatste blogartikels -