De regenboogberg

Het hoogtepunt tijdens ons verblijf in Cusco was de beklimming van de berg van 7 kleuren (ook wel gekend als 'de regenboogberg'). Als je voldoende conditie hebt kan je de beklimming best te voet doen, anders is er ook de mogelijkheid om een paard te huren. Wij hebben de tocht te voet gedaan en deden hier zo'n 3 uur over om de top te bereiken inclusief vele pauzes die echt wel nodig zijn want hoe hoger je komt, hoe minder zuurstof er is. De berg heeft een hoogte van meer dan 5000 meter, maar het uitzicht op de top is de klim meer dan waard. Vergeet ook zeker hier je hoogtepillen niet en neem voldoende water en proviand mee want onderweg kan je niets kopen. 

De volgende stop van onze rondreis was het beroemde en zeer indrukwekkende Machu Picchu. Wie Peru zegt, zegt meestal ook meteen Machu Picchu. Naast de treinhalte hadden we een hotel geboekt. Dit was zeer handig want je moet al heel vroeg aanschuiven om de bus te nemen naar de site. Het beste is om een bezoek te boeken van 6u tot 13u, dan kan je de zon zien opkomen wat echt een heel mooie ervaring was. Je moet er wel héél vroeg voor opstaan, wij stonden al om 4u 's ochtends in de rij aan te schuiven voor de bus die pas om 5u30 vertrekt... (sommige mensen stonden er al om 2u 's nachts....). 


Tip: draag een lange broek en fijne trui, op verschillende plaatsen in Peru kan het super warm zijn, en je wordt door de tropische muggen snel geprikt hetgeen best pijnlijk kan zijn. 

Raften in Peru

Naast het bezoek aan verschillende archeologische plaatsen hebben tijdens de rondreis in Peru ook het sportieve in onszelf naar boven gehaald en ons gewaagd aan een heuse rafting. Ondanks het feit dat dit mijn eerste rafting-ervaring was, en de enige voorbereiding een snelcursus was die niet lang duurde, was dit een geweldige ervaring. Het is zeer leuk om in groep te doen of om andere mensen te leren kennen, want je zit echt bijna op elkaars schoot in zo een raft :-) .

Ook Paracas hebben we een bezoek gebracht. Hier zijn zo veel mooie dingen die je kan bezoeken. Zeker de oude stad is de moeite waard, het lijkt wel of je even in een totaal andere wereld zit. Ook een excursie op zee naar wilde zeeleeuwen en zeevogels stond op onze agenda. Als extraatje hadden we hier ook het geluk om dolfijnen te spotten. Heel toeristisch maar ook zeker de moeite om in je reisplanning op te nemen is Huachina, een oase midden in de woestijnWe verbleven 3 weken in Peru en dit land heeft een bijzondere plek gekregen in mijn hart. Een rondreis door Peru kan ik iedereen aanraden die houdt van een mooie mix van cultuur, natuur en geschiedenis.  

Koningaap - Peru

Laatste artikels van Emilie

Rondreis Peru
Emilie 4-okt.-2017
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates