Zoeken
Delaatsteminuut Logo

rondreis peru, doorheen het land van de inca's

 

Door Emilie | Datum dinsdag 9 november 2021


Samen met een Peruaanse vriendin 3 weken op rondreis door Peru, we hebben er lang naar uitgekeken en ontzettend genoten van deze prachtige reis. Na een lange vlucht zijn we geland in Lima, de hoofdstad van Peru. Persoonlijk vond ik dit niet echt een mooie stad. Wanneer je voldoende tijd hebt kan je hier wel een bezoek brengen aan één van de vele grote shoppingcenters, het is daar heel goedkoop en de kwaliteit is nog goed ook.


Tekst: Blogger Emilie | Foto's : Pixabay / Unsplash 


<
- advertentie -


cusco, hoogtepunt van de rondreis


Na Lima zijn we naar Cusco getrokken waar we 8 dagen zijn geweest en Cusco... tja, hier ben ik mijn hartje kwijt geraakt. Cusco kan ik gerust beschouwen als één van de hoogtepunten van onze rondreis Peru. De omgeving is zo spectaculair. Cusco ligt op ongeveer 3500 meter hoogte en voldoende water drinken en pilletjes tegen hoogziekte nemen is zeker aan te raden. 


We hebben de mooie stad mogen verkennen en de talrijke grote markten bezocht. 1 dag werd uitgetrokken om verschillende Inca stadjes te verkennen. Ook het bezoek aan een zilverwinkel stond op de agenda en het leuke was dat we daar zelf zilver mochten bewerken, een leuke ervaring.



de regenboogberg


Het hoogtepunt tijdens ons verblijf in Cusco was de beklimming van de berg van 7 kleuren (ook wel gekend als 'de regenboogberg'). Als je voldoende conditie hebt kan je de beklimming best te voet doen, anders is er ook de mogelijkheid om een paard te huren. 


Wij hebben de tocht te voet gedaan en deden hier zo'n 3 uur over om de top te bereiken inclusief vele pauzes die echt wel nodig zijn want hoe hoger je komt, hoe minder zuurstof er is. De berg heeft een hoogte van meer dan 5000 meter, maar het uitzicht op de top is de klim meer dan waard. Vergeet ook zeker hier je hoogtepillen niet en neem voldoende water en proviand mee want onderweg kan je niets kopen. 


machu pichu


De volgende stop van onze rondreis Peru was het beroemde en zeer indrukwekkende Machu Picchu. Wie Peru zegt, zegt meestal ook meteen Machu Picchu. Naast de treinhalte hadden we een hotel geboekt. Dit was zeer handig want je moet al heel vroeg aanschuiven om de bus te nemen naar de site. 


Het beste is om een bezoek te boeken van 6u tot 13u, dan kan je de zon zien opkomen wat echt een heel mooie ervaring was. Je moet er wel héél vroeg voor opstaan, wij stonden al om 4u 's ochtends in de rij aan te schuiven voor de bus die pas om 5u30 vertrekt... (sommige mensen stonden er al om 2u 's nachts....). 


Tip: draag een lange broek en fijne trui! Op verschillende plaatsen in Peru kan het super warm zijn, en je wordt door de tropische muggen snel geprikt hetgeen best pijnlijk kan zijn. 

rondreis peru - regenboogberg


moray


Bij een bezoek aan Machu Picchu moet je verplicht een gids nemen, anders kan je de site niet binnen, ook al heb je een kaartje gekocht. Zo'n gids is trouwens zeer handig want hij legt je heel veel dingen uit die je anders nooit te weten zou komen, zoals bijvoorbeeld waarvoor het grote kompas diende dat de Inca's bouwden of hoe ze water gebruikten om hun spiegelbeeld te kunnen zien.


Behalve Cusco en Machu Picchu hebben we ook een bezoek gebracht aan Moray, een archeologische site op zo'n 50km ten noordwesten van Cuzco. De Inca's experimenteerden hier met verschillende landbouwtechnieken om te kijken hoe ze bijvoorbeeld het best aardappelen konden teelden op verschillende hoogtes. Daarnaast is deze plek in Peru zeer gekend voor spirituele ceremonies. 


raften in Peru


Naast het bezoek aan verschillende archeologische plaatsen hebben we tijdens de rondreis Peru ook het sportieve in onszelf naar boven gehaald en ons gewaagd aan een heuse rafting. Ondanks het feit dat dit mijn eerste rafting-ervaring was, en de enige voorbereiding een snelcursus was die niet lang duurde, was dit een geweldige ervaring. Het is zeer leuk om in groep te doen of om andere mensen te leren kennen, want je zit echt bijna op elkaars schoot in zo een raft :-) .


paracas


Ook Paracas hebben we een bezoek gebracht. Hier zijn zo veel mooie dingen die je kan bezoeken. Zeker de oude stad is de moeite waard, het lijkt wel of je even in een totaal andere wereld zit. Ook een excursie op zee naar wilde zeeleeuwen en zeevogels stond op onze agenda. Als extraatje hadden we hier ook het geluk om dolfijnen te spotten. Heel toeristisch maar ook zeker de moeite om in je reisplanning op te nemen is Huachina, een oase midden in de woestijn. We verbleven 3 weken in Peru en dit land heeft een bijzondere plek gekregen in mijn hart. Een rondreis Peru kan ik iedereen aanraden die houdt van een mooie mix van cultuur, natuur en geschiedenis.  


raften in Peru

laatste blogartikels