Zoeken
Delaatsteminuut Logo
hoe reis je de wereld rond met (bijna) geen geld? 


Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029

Hoe reis je de wereld rond met (bijna) geen geld 

Geen geld hebben is geen excuus. Het is iets dat ik mensen altijd vertel, maar ik blijf mensen tegenkomen die zeggen dat ze graag meer willen reizen, maar het niet kunnen vanwege geldgebrek. Onzin. Waar een wil is, is een weg. En om je te laten zien dat je zelfs met (bijna) geen geld kunt reizen, heb ik deze post voor je geschreven: de ultieme reisgids voor reizen zonder geld.

Kies een budgetvriendelijke reisstijl 

Hoe duur een reis zal zijn, hangt af van de manier van reizen. Een auto huren of meedoen aan een groepsreis kost je veel geld. Kies in plaats daarvan liever voor liften, wandelen of coachsurfing. Deze stijlen bieden goedkope of zelfs gratis alternatieven voor accommodatie en transport. Ze worden vaak beschouwd als de heilige graal voor backpackers.

Krijg geweldige aanbiedingen met goedkope vluchten 

Boek je vlucht niet meteen op de eerste website die je ziet, maar kies bewust en focus op budgetmaatschappijen. In Europa kun je van A naar B reizen met een groot aantal goedkope budgetmaatschappijen voor heel weinig geld. Zo kan je bijvoorbeeld goedkoop naar Malta, Rome, Athene en Istanbul gaan? Of begin in Berlijn om vervolgens naar Praag, Boedapest en Riga te reizen? Bekijk de sites van goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals EasyJet, Ryanair en Vueling. Maar vergeet niet dat je naast het vliegen ook goedkoop met de trein in Europa kunt reizen.
Bespaar op je reiskosten door te vliegen met low-cost maatschappijzen zoals Vueling

Reis naar goedkope bestemmingen 

Sommige plaatsen in de wereld zijn niet bepaald goedkoop (hallo Londen, New York en Parijs!) Maar dat betekent niet dat het overal zo duur is. Slimme budgetreizigers houden bij het plannen van hun reis rekening met de wisselkoers. En Zuidoost-Azië (denk aan Singapore, Thailand, Vietnam, Cambodja, Indonesië en India) is altijd al een interessante regio geweest voor backpackers en budgetreizigers. Veel landen in Latijns-Amerika zijn ook fantastisch en een goedkope optie.

Kook je eigen maaltijden 

Elke dag uit eten is erg duur (en niet bijzonder bevorderlijk voor je figuur). Budgetreizigers weten als geen ander hoeveel ze kunnen besparen door zelf te koken. Dat voordeel is extra als je samen met je huis- of hostelgenoten kookt. En winkelen op een buitenlandse markt of supermarkt is een avontuur op zich!
Kies voor 'goedkope bestemmingen' zoals Thailand

Reis langer 

Hoewel het misschien onlogisch klinkt, is een langere reis relatief veel goedkoper dan een korte trip. Waarom? Welnu, als je een 'thuisbasis' hebt op een bepaalde bestemming, hoeft je als reiziger niet steeds opnieuw te betalen voor je vlucht en kun je profiteren van kortetermijnhuur in plaats van enkele overnachtingen in hostels. Bovendien willen dergelijke reizigers de cultuur leren kennen door te doen wat de lokale bevolking doet. En dit zijn geen dure tours en dagtochten, maar dat betekent winkelen in de plaatselijke supermarkt, koken en misschien zelfs werken op je bestemming.

Word een digitale nomade 

Freelancers of mensen met ervaring als online lesgeven, grafisch ontwerp, programmeren, consultancy, vertalen, schrijven of fotografie hebben geluk: als ze een laptop hebben, kunnen ze waarschijnlijk overal ter wereld werken, aangezien de toegang tot wifi bijna overal is gegarandeerd. Reizigers die dit doen, worden 'digitale nomaden' genoemd. De voordelen zijn dubbel: je bent niet alleen verzekerd van een inkomen tijdens je reis, maar je kunt ook je eigen werkuren bepalen!
Echt goedkoop en lang reizen? Wordt digital nomad
Workaway / Wwoof 
Als de levensstijl van de digitale nomade niets voor jou is, is er de mogelijkheid om een ​​eenvoudige baan te zoeken! De mogelijkheden voor een baan in het buitenland zijn eindeloos: ga achter de bar staan, geef Engelse les, geef duiklessen, pluk fruit, maak koffie, doe promotie- en verkoopwerk, enzovoort. 

Speciale agentschappen zoals Workaway en Wwoof kunnen je helpen bij het vinden van een baan en het aanvragen van een visum. Een andere optie voor zelfverzekerde reizigers is om na aankomst een baan te zoeken met hun cv in de hand.
Werk een tijdje op je bestemming om zo je reis en verblijfkosten te bekostigen.
Doe mee met gratis rondleidingen 
De meeste steden bieden gratis wandeltochten aan, en hoewel deze 'gratis' zijn, is het net zo beleefd om een fooi te geven aan de lokale bevolking die je door de stad hebben geleid en je hun geheime plekjes hebben laten zien. Een andere geweldige manier om een ​​stad te verkennen, is het bezoeken van musea op speciale dagen. Soms is er een speciale promotie waarmee je musea gratis kunt bezoeken. In Londen heb je bijvoorbeeld het voordeel dat de musea altijd gratis zijn. 
Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Pixabay 



NUTTIGE LINKS : 

- werken in het buitenland met Workaway
- actuele last minutes
- vakantieblog overzicht 
LAATSTE BLOG ARTIKELS :