Kies een budgetvriendelijke reisstijl 

Hoe duur een reis zal zijn, hangt af van de manier van reizen. Een auto huren of meedoen aan een groepsreis kost je veel geld. Kies in plaats daarvan liever voor liften, wandelen of coachsurfing. Deze stijlen bieden goedkope of zelfs gratis alternatieven voor accommodatie en transport. Ze worden vaak beschouwd als de heilige graal voor backpackers.

Krijg geweldige aanbiedingen met goedkope vluchten 

Boek je vlucht niet meteen op de eerste website die je ziet, maar kies bewust en focus op budgetmaatschappijen. In Europa kun je van A naar B reizen met een groot aantal goedkope budgetmaatschappijen voor heel weinig geld. Zo kan je bijvoorbeeld goedkoop naar Malta, Rome, Athene en Istanbul gaan? Of begin in Berlijn om vervolgens naar Praag, Boedapest en Riga te reizen? Bekijk de sites van goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals EasyJet, Ryanair en Vueling. Maar vergeet niet dat je naast het vliegen ook goedkoop met de trein in Europa kunt reizen.

Reis naar goedkope bestemmingen 

Sommige plaatsen in de wereld zijn niet bepaald goedkoop (hallo Londen, New York en Parijs!) Maar dat betekent niet dat het overal zo duur is. Slimme budgetreizigers houden bij het plannen van hun reis rekening met de wisselkoers. En Zuidoost-Azië (denk aan Singapore, Thailand, Vietnam, Cambodja, Indonesië en India) is altijd al een interessante regio geweest voor backpackers en budgetreizigers. Veel landen in Latijns-Amerika zijn ook fantastisch en een goedkope optie.

Kook je eigen maaltijden 

Elke dag uit eten is erg duur (en niet bijzonder bevorderlijk voor je figuur). Budgetreizigers weten als geen ander hoeveel ze kunnen besparen door zelf te koken. Dat voordeel is extra als je samen met je huis- of hostelgenoten kookt. En winkelen op een buitenlandse markt of supermarkt is een avontuur op zich!
Kies voor 'goedkope bestemmingen' zoals Thailand
Echt goedkoop en lang reizen? Wordt digital nomad

Reis langer 

Hoewel het misschien onlogisch klinkt, is een langere reis relatief veel goedkoper dan een korte trip. Waarom? Welnu, als je een 'thuisbasis' hebt op een bepaalde bestemming, hoeft je als reiziger niet steeds opnieuw te betalen voor je vlucht en kun je profiteren van kortetermijnhuur in plaats van enkele overnachtingen in hostels. Bovendien willen dergelijke reizigers de cultuur leren kennen door te doen wat de lokale bevolking doet. En dit zijn geen dure tours en dagtochten, maar dat betekent winkelen in de plaatselijke supermarkt, koken en misschien zelfs werken op je bestemming.

Word een digitale nomade 

Freelancers of mensen met ervaring als online lesgeven, grafisch ontwerp, programmeren, consultancy, vertalen, schrijven of fotografie hebben geluk: als ze een laptop hebben, kunnen ze waarschijnlijk overal ter wereld werken, aangezien de toegang tot wifi bijna overal is gegarandeerd. Reizigers die dit doen, worden 'digitale nomaden' genoemd. De voordelen zijn dubbel: je bent niet alleen verzekerd van een inkomen tijdens je reis, maar je kunt ook je eigen werkuren bepalen!
Workaway / Wwoof 
Als de levensstijl van de digitale nomade niets voor jou is, is er de mogelijkheid om een ​​eenvoudige baan te zoeken! De mogelijkheden voor een baan in het buitenland zijn eindeloos: ga achter de bar staan, geef Engelse les, geef duiklessen, pluk fruit, maak koffie, doe promotie- en verkoopwerk, enzovoort. 

Speciale agentschappen zoals Workaway en Wwoof kunnen je helpen bij het vinden van een baan en het aanvragen van een visum. Een andere optie voor zelfverzekerde reizigers is om na aankomst een baan te zoeken met hun cv in de hand.
Werk een tijdje op je bestemming om zo je reis en verblijfkosten te bekostigen.
LAATSTE BLOG ARTIKELS : 

Geen last minutes meer naar Turkije
Jerry 10-okt.-2019
Tsjechië als vakantiebestemming
Joris 4-okt.-2019
De mooiste plaatsen van Vietnam
Dempsey 6-sep.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates