Zoeken
Delaatsteminuut Logo

een paar dingen waar je niet zo snel aan zal denken als je op reis bent

Door Redactie DLM | Datum dinsdag 2 juli 2024


De meeste mensen gaan minstens 1 keer per jaar graag op reis. Een nieuw land en cultuur ontdekken en mooie herinneringen op doen met je geliefden. Om je reis soepel en probleemloos te laten verlopen, is een juiste voorbereiding belangrijk. Toch zijn er ook op reis zelf nog een paar dingen waar je rekening mee moet houden. We gaan je wat praktische tips geven waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had! 


Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash- advertentie -Wees voorzichtig met de waterkoker in hotels


Het lijkt misschien handig om de waterkoker in je hotelkamer te gebruiken voor een snelle kop thee of koffie, maar denk hier even twee keer over na. Er zijn verhalen over mensen die hotel waterkokers gebruiken voor allerlei doeleinden, waaronder het wassen van kleding zoals hun ondergoed. Dit klinkt natuurlijk al heel vies en kan ook leiden tot ongewenste bacteriën en viezigheid in de waterkoker. Als je hem toch graag wilt gebruiken, raden we aan om zelf het ontkalken waterkoker te doen voordat je hem gebruikt. Zo weet je in ieder geval dat hij schoon en vrij van bacteriën is.


Zelf schoonmaken


Als je een goed hotel of verblijf boekt, kun je er vaak wel vanuit gaan dat de kamer helemaal schoon is. Het schoonmaken in het buitenland is alleen niet altijd net zo schoon als wij gewend zijn. Het kan daarom een fijn idee zijn om toch zelf nog even wat schoonmaakdoekjes of een HG spray met een los schoonmaakdoekje mee te nemen. Haal kant-en-klare schoonmaakdoekjes om snel even het toilet of badkamer af te nemen en je kunt het zonder problemen gebruiken. Ook is het aan te raden om vooraf altijd even het bed te controleren. Bedwantsen kunnen je verblijf in een hotel namelijk snel verpesten. Voordat je je bagage uitpakt, is het verstandig om het bed en de omliggende meubels te controleren op tekenen van bedwantsen. Kijk naar kleine zwarte vlekjes op de matras, kussens en bed frame. Als je sporen van bedwantsen vindt, vraag dan direct om een andere kamer of overweeg om van hotel te wisselen. Je komt er namelijk erg moeilijk weer vanaf en kunt vervelende plekken krijgen op je lichaam.


Wees voorzichtig met kraanwater


In veel landen is het drinken van kraanwater niet veilig. Ook in landen waar het wel veilig is om te drinken, kan het alsnog raar of vies smaken omdat je anders gewend bent in Nederland. Om te voorkomen dat je ziek wordt, raden we je aan om alleen water uit flesjes of gekookt water te drinken. Gebruik ook water uit flesjes voor bijvoorbeeld het poetsen van je tanden en vermijd ijsblokjes in drankjes als je niet zeker bent van de waterkwaliteit in het land.

 laatste blogartikels: