Zoeken
Delaatsteminuut Logo
De mooiste plaatsen van Vietnam


Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029

De mooiste plaatsen van Vietnam 

Wie dit jaar naar het seizoen van De Mol heeft gekeken zal niet alleen zijn blik hebben gericht op de verdachte acties van de kandidaten, maar ook op de prachtige landschappen die in beeld werden gebracht. Vietnam is een bestemming die steeds populairder aan het worden is. Niet alleen vind je er eindeloze natuurlijke schoonheid, maar ook de cultuur trekt reizigers van over de hele wereld aan. Hier zijn de mooiste plaatsen van Vietnam.  

Ha Long Bay 

Vertaald als "De baai van neerdalende draken" verdient dit iconische Vietnamese landschap zijn faam. Aan boord van een cruise door de azuurblauwe wateren is een ervaring als geen ander. Zonsondergangen over de baai zijn prachtig en de nevel die uit het water oprijst voegt een angstaanjagend, mysterieus element toe aan dit geologische wonder. 

Het is de nummer één toeristische bestemming in Vietnam, dus het kan tijdens het hoogseizoen hier erg druk worden, maar staren naar de kalksteenformaties in het water is dan ook de moeite waard.

RONDREIZEN VIETNAM
Ha long bay Vietnam

Sơn Đoòng Cave 

Sơn Đoòng Cave ligt in de buurt van de grens van Vietnam met Laos in de noord-centrale provincie Quang Binh en staat bekend als de grootste grot ter wereld. De grotkamer is meer dan 5 km lang en groot genoeg om een ​​heel blok van New York in te huisvesten. 

De grot bevindt zich momenteel echter in het centrum van de controverse, omdat ontwikkelaars overwegen een kabelbaaninstallatie te installeren om meer toeristen te ontvangen. Milieuactivisten zijn strikt tegen deze stelling omdat het ongetwijfeld de fragiele omgeving van de grot zal beschadigen. 
Sa Pa Vietnam

Sa Pa

Thuishaven van verschillende etnische groepen, Sa Pa is aanzienlijk gegroeid in de afgelopen jaren. Terwijl sommigen zijn afgeschrikt door de toerisme-boom in dit ooit rustige bergstadje, zijn er nog steeds veel goede redenen om het te bezoeken. We raden je aan op zoek te gaan naar een gastgezin in een van de omliggende dorpen. Ook, als het weer het toelaat, kun je Fansipan beklimmen, de hoogste berg in Indochina.

Ninh Bình 

Dit is waarschijnlijk de meest populaire van de vele uitstekende opties voor daguitstapjes vanuit Hanoi, en het is geen wonder waarom. De kalkstenen karsts, slingerende rivieren en weelderige landschappen zorgen voor perfecte vakantiefoto's. De meeste uitstapjes naar dit gebied worden gecombineerd met een bezoek aan de Tràng An grotten. Ook deze plaats was te zien als decor voor een opdracht tijdens het programma De Mol. 

Mekong Delta 

De Mekong Delta is de landbouwhoofdstad van Vietnam en is een doolhof van rivieren, rijstvelden, fruitboomgaarden en paalwoningen. Het is ook waar de drijvende markten van Vietnam worden gevonden. Krijg die iconische foto van jezelf met een conische hoed terwijl je een boot roeit door een kanaal van de Delta omringd door palmbladeren aan beide kanten. 

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Pixabay 
Ninh Binh Vietnam
Laat je varen door de prachtige Mekong Delta
LAATSTE ARTIKELS :