Ha long bay Vietnam

Ha Long Bay 

Vertaald als "De baai van neerdalende draken" verdient dit iconische Vietnamese landschap zijn faam. Aan boord van een cruise door de azuurblauwe wateren is een ervaring als geen ander. Zonsondergangen over de baai zijn prachtig en de nevel die uit het water oprijst voegt een angstaanjagend, mysterieus element toe aan dit geologische wonder. 

Het is de nummer één toeristische bestemming in Vietnam, dus het kan tijdens het hoogseizoen hier erg druk worden, maar staren naar de kalksteenformaties in het water is dan ook de moeite waard.

RONDREIZEN VIETNAM

Sơn Đoòng Cave 

Sơn Đoòng Cave ligt in de buurt van de grens van Vietnam met Laos in de noord-centrale provincie Quang Binh en staat bekend als de grootste grot ter wereld. De grotkamer is meer dan 5 km lang en groot genoeg om een ​​heel blok van New York in te huisvesten. 

De grot bevindt zich momenteel echter in het centrum van de controverse, omdat ontwikkelaars overwegen een kabelbaaninstallatie te installeren om meer toeristen te ontvangen. Milieuactivisten zijn strikt tegen deze stelling omdat het ongetwijfeld de fragiele omgeving van de grot zal beschadigen. 
Ninh Binh Vietnam

Ninh Bình 

Dit is waarschijnlijk de meest populaire van de vele uitstekende opties voor daguitstapjes vanuit Hanoi, en het is geen wonder waarom. De kalkstenen karsts, slingerende rivieren en weelderige landschappen zorgen voor perfecte vakantiefoto's. De meeste uitstapjes naar dit gebied worden gecombineerd met een bezoek aan de Tràng An grotten. Ook deze plaats was te zien als decor voor een opdracht tijdens het programma De Mol. 

Mekong Delta 

De Mekong Delta is de landbouwhoofdstad van Vietnam en is een doolhof van rivieren, rijstvelden, fruitboomgaarden en paalwoningen. Het is ook waar de drijvende markten van Vietnam worden gevonden. Krijg die iconische foto van jezelf met een conische hoed terwijl je een boot roeit door een kanaal van de Delta omringd door palmbladeren aan beide kanten. 

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Pixabay 
LAATSTE ARTIKELS : 

De troeven van Kroatië
Lisa 19-jan.-2020
7 Bestemmingen om de winter te overleven
Dempsey 26-dec.-2019
Plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer
Dempsey 11-dec.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates